Van een grote slaapkamer 2 slaapkamers maken, hoe pak je dat aan?

Een grote slaapkamer in je huis is heerlijk. Je kan er met gemak een grote kast in kwijt en ook de afmetingen van je bed zijn minder belangrijk dan in een kleinere slaapkamer. Ook kan je bijvoorbeeld nog een mooie plant neerzetten en houd je genoeg loopruimte over. Genoeg plek dus voor jouw ideale slaapkamer inrichting. Maar als je behalve die ene grote alleen nog één of twee kleinere slaapkamers hebt, kan je toch ruimtegebrek krijgen. Echter: die grote slaapkamer kan je ook splitsen in twee kleinere ruimtes. Daardoor wordt jouw slaapkamer dus kleiner, maar creëer je wel een extra slaap-, logeer-, werk- of hobbykamer. Maar hoe doe je dat precies? Wij geven je een paar verbouwing tips.

Een muurtje metselen

Als je die splitsing definitief wil aanbrengen, dan kan je het beste een tussenmuur (laten) plaatsen. Deze moet uiteraard ook worden verankerd aan de andere muren en aan het plafond. Met gebruikmaking van isolatiemateriaal demp je het geluid en creëer je dus ook privacy in beide ruimtes. Realiseer je dus wel dat je een eenmaal geplaatste muur niet zomaar even weghaalt. Muur geplaatst en netjes afgewerkt? Dan kan je in beide kamers beginnen met de nieuwe slaapkamer inrichting, die je waarschijnlijk van tevoren al uitgetekend had.

Een tussenwand van kunststof

Je kunt ook kiezen voor een tussenwand van kunststof. Voordeel hiervan is dat het zowel akoestisch als thermisch goed isoleert. Tevens zijn kunststof wanden verkrijgbaar in diverse kleuren en kan je ze zelfs op maat laten maken. Uiteraard haal je een kunststof wand een stuk makkelijker weg dan een stenen muur en kan je de wand wellicht nog eens op een andere plek in huis gebruiken.

slaapkamer interieur inrichten

Hout = goedkoop

Als laatste van onze verbouwing tips voor het splitsen van een grote slaapkamer in twee: hout. Een tussenwand van hout kan je makkelijk zelf maken en is een stuk goedkoper dan de vorige twee opties. Hout heeft echter een belangrijk nadeel: het isoleert een stuk minder. Isolatiemateriaal dempt geluiden wel voor een groot deel. Het hoeft ook geen probleem te zijn als je er bijvoorbeeld twee kinderkamers van maakt. Bijkomend voordeel is dat je een houten wand het makkelijkst weer weghaalt als je een kamer weer tot de originele grootte terug wil brengen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *