UitgelichtVeiligheid

Veiligheid en verbouwingen

Zodra u van plan bent om te gaan verbouwen, of te gaan klussen, is het belangrijk dat u gepaste kleding draagt. Mensen beseffen vaak niet dat oude kleding alleen niet voldoende is.

Bij elke (verbouw)klus moet u dus nagaan wat voor kleding u aantrekt. Dit geldt voor simpel het grasmaaien, tot aan stevig sloopwerk. Belangrijk hierbij is dat uw kleding goed afsluitbaar is, zodat wonden worden voorkomen.

Vaak is het wel zo, dat bij kleinere klusjes een sterke spijkerbroek en een shirt/trui met lange mouwen al voldoende is. Denk hierbij aan het grasmaaien of schilderwerk.

Gaat u werken met elektrische apparaten? Denk er dan aan dat u sluitende kleding draagt. Mocht u langer haar hebben, draag dan uw haar in een knot of in een staart. Ook sjaals, kettingen of armbanden kunnen al voor gevaar zorgen.

Zodra u van plan bent te gaan werken met huid irriterend materiaal, zorg er dan voor dat contact met de blote huid voorkomen kan worden. Denk hierbij aan een overall en draag werkhandschoenen. Voor extra veiligheid kunnen de mouwen en broekspijpen worden afgeplakt worden met tape.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *