BlogUitgelichtVeiligheidVerbouwingen

Veiligheid voorop!

U gaat thuis verbouwen? Zorg dan voor een goede veiligheid voor uzelf en uw omgeving. Veiligheid en gezondheid moeten altijd voorop staan. Hoe groot of hoe klein de verbouwing ook is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gaat u een lekkage repareren of een uitbouw plaatsen? Lees in dit artikel een aantal tips om uw veiligheid te kunnen waarborgen tijdens een verbouwing.

De bouwplaats

Alles in en rondom de bouwplaats dient goed opgeruimd te zijn. Dit is vaak een ondankbaar klusje, maar rommel kan ook voor gevaar zorgen. Staan bijvoorbeeld uw apparaten op een stevige plaats? Zijn scherpe materialen goed afgedekt? Zwerft er geen vuil rond? Ligt er geen glas op de grond? Is de lucht in uw bouwplaats zuiver? Dit zijn al enkele vragen die u, uzelf kunt stellen met betrekking tot uw veiligheid in de bouwplaats.

Arbo is er niet voor niets!

De Arbowet schrijft een aantal regels voor om te zorgen voor veilige werkomstandigheden. Dit geldt natuurlijk voor werkgevers en werknemers in de bouw, maar ook u dient op de hoogte te zijn van de regels als er een verbouwing bij u thuis plaatsvind! Heeft u een aannemer ingehuurd voor de klus, let dan goed op of deze zich aan de Arbo regels houdt. Is dit niet het geval, meld dit dan.

Een aantal veiligheidstips voor uzelf:

  • Gebruik deugdelijk gereedschap.
  • Gebruik de voorgeschreven bescherming.
  • Volg de gebruiksaanwijzingen van apparaten.
  • Zorg voor een stabiele ondergrond.
  • Let op uw houding.

Heeft u zelf nog tips omtrent veiligheid voor u en uw omgeving? Laat het weten in een reactie onder dit bericht of neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *