Verbouwingen

Vloerverwarming, dit zijn uw opties

vloerverwarming laten leggen

Het hebben van een goede verwarming in het huis zorgt er niet alleen voor dat uw huis vele malen aangenamer wordt. Een goede verwarming maakt het verwarmen van uw huis namelijk ook veel duurzamer. Vloerverwarming kan bijvoorbeeld een hele effectieve manier zijn om uw woning niet alleen effectiever te verwarmen, maar ook duurzamer te verwarmen. De reden hiervan is dat een verwarming onder de vloer voor een betere isolatie zorgt en de warmte beter kan worden verspreid over de ruimte. Het is dan ook de moeite waard om te kijken naar de verschillende mogelijkheden die dergelijke verwarmingen je kunnen bieden.

De soorten vloerverwarming

Omdat vloerverwarming kopen een investering kan zijn en er vaak een en ander opengebroken dient te worden, is het belangrijk dat u een goed beeld heeft van de mogelijkheden, de kosten en het rendement. Daarom vindt u hieronder een uitleg van de verschillende vormen van vloerverwarming die u kunt laten installeren. Op basis hiervan kunt u gemakkelijker beslissen welke vorm het beste bij uw budget en uw ruimte past. Er zijn in principe drie verwarmingssoorten die in de vloer kunnen worden aangelegd. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen en biedt andere mogelijkheden.

Natte vloerverwarming

Dit is een van de meest populaire en de eerste techniek op het gebied van vloerverwarming. Het is een systeem waarbij er buizen onder de vloer worden aangelegd, die vervolgens in het beton worden gestort. Vandaar ook de ‘natte’ naam. Het voordeel aan deze techniek is dat de verwarming op een goede manier kan worden aangelegd en dat de isolerende werking zeer goed is. Ook is het beton gemakkelijk te egaliseren, zodat er een vloer bovenop gelegd kan worden. Bij deze methode dient de originele vloer opengebroken te worden, zodat de buizen kunnen worden aangelegd. Het is aan te raden om deze methode te overwegen wanneer u toch al gaat verbouwen. Dit scheelt u een hoop breekwerk op latere momenten.

vloerverwarming
Overweegt u ook vloerverwarming?

Droge vloerverwarming

Bij droge vloerverwarming heeft u te maken met het infrezen van de verwarmingsbuizen. Hierbij worden enkel de gedeelten uitgefreesd waar de buizen moeten komen te liggen. Dit is dan ook een minder invasieve operatie dan wanneer de hele vloer dient te worden opengebroken. Een droge verwarming ligt vaak iets hoger dan een natte verwarming en hierdoor kan er soms een mindere verspreiding van de warmte zijn. Doordat de natte methode lager ligt, is er meer tijd om de warmte te verdelen voordat het oppervlak van de vloer raakt.

Elektrische vloerverwarming

Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van elektrische platen die elektrische warmte opwekken. Deze non-invasieve methode wordt gemakkelijk aangelegd. Enkel de bovenste laag van de vloer dient te worden verwijderd. Zo legt u deze verwarming dan ook gemakkelijk aan onder laminaat of onder een houten vloer. De elektrische verwarming wordt aangesloten op het net en kan gemakkelijk met een app of afstandsbediening worden aangestuurd. Wilt u duurzaam gaan? Dan kunt u elektrische verwarming altijd combineren met zonnepanelen. Zo bent u ook vele malen goedkoper uit.

De vloerverwarming verdelers en leidingen van CV Compleet zijn snel leverbaar en worden geleverd met 10 jaar fabrieksgarantie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *