Vochtige kruipruimte? Wat kan ik hiertegen doen?

vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte. Dit is bij niemand gewenst. Dit komt vaak doordat de ruimte niet is geïsoleerd of de ruimte bestaat uit grond of zand.  Hierdoor kunnen verschillende onaangename situaties tevoorschijn komen in huis of in de kruipruimte. Dit kan bijvoorbeeld schimmel zijn, vieze insecten of een hoog vochtgehalte in huis of de kruipruimte. Dit is natuurlijk niet fijn. Je kunt deze ongewenste situaties voorkomen.

Verhelpen van vochtige kruipruimtes

Vocht in de kruipruimte kan je verhelpen door verschillende middelen in te zetten. Zo kan je je kruipruimte isoleren. Dit kan gedaan worden door EPS korrels. Dit zijn korrels die de vocht opnemen en voorkomen dat het huis vochtig wordt. Dit voorkomt ook nog schade en de vloer blijft droog. De structuur is gesloten waardoor ze duurzaam zijn en hergebruikt kunnen worden.

Het werkt heel gemakkelijk. Via een buis worden de korrels in de kruipruimte geblazen. Daar zorgen de korrels ervoor dat ze niet in contact kunnen komen met de vloer en voorkomt allemaal nare situaties.

Kruipruimte isoleren kosten

Doordat deze vorm van isolatie goedkoop en duurzaam is wordt deze ook vaker gebruikt. Het is de beste vloerisolatie voor de kruipruimte. De korrels kunnen hergebruikt worden en gaan levenslang mee. Een ander voordeel is dat de waarde van de woning of locatie stijgt door een beter energielabel. Het isoleren met de EPS korrels is een van de goedkoopste manieren. De kosten worden ook op korte termijn terugverdiend. Dit komt door de hoge isolatiewaarde van de korrels.

Ook hebben de korrels minder onderhoud nodig. Dit bespaart natuurlijk ook kosten. Omdat andere isolatiemanieren wel onderhoud nodig hebben brengt dit extra kosten met zich mee. Bij de EPS korrels is dit niet nodig en hoef je je niet druk te maken over de ontwikkeling van de korrels. Ook hoeven andere materialen geen extra onderhoud nodig te hebben. De korrels tasten geen andere materialen aan zoals leidingwerk.

Duurzaamheid

De EPS korrels zijn een 100 procent gerecycled product. Er zijn geen nieuwe grondstoffen nodig en hierdoor is zijn de korrels 100 procent natuurlijk. Er is ook geen restafval. Door al deze positieve punten heeft het product een lage prijs en hoeven er geen extra kosten bijbetaald te worden.

Als je ondanks alles niet tevreden bent met de korrels kunnen deze makkelijk uit de kruipruimte worden gezogen. Of als je dat wil kunnen de korrels opnieuw worden toegepast in de kruipruimte. Door de structuur van de korrels gaan deze levenslang mee en houden ze hun werking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *