Verbouwingen

Voordelen mini zaagmachine

mini zaagmachine

Tegenwoordig bestaan er voor elke klus allerlei specifieke werkstukken en werkmaterialen. Van verschillende merken bestaat er tegenwoordig voor bepaalde machines ook al een mini versie. Dit wordt dan een mini zaagmachine of een precisie zaagmachine genoemd. Deze zijn klein van formaat waardoor ze gewoon met de hand gebruikt kunnen worden. Maar is de mini zaag wel zo goed en voordelig in gebruik? In dit artikel wordt de mini cirkelzaag onder de loep genomen.

Voordelen

De snelheid van een zaagmachine is zeer belangrijk, of het nu om een mini zaagmachine gaat of om een gewone. Bij de mini cirkelzaag blijft de rotatiesnelheid behouden doordat ze uitgerust zijn met een 400-450 watt motor. Zo kan je allerlei huis en tuinklussen voltooien. Ze kan in de meest kleine ruimtes heel nauwkeurig zaagwerk opleveren en het materiaal kan zelfs op de grond gezaagd worden. Je hebt bovendien meer controle over het zagen door de speciale handgreep die voorzien is. Je kan ook met deze mini versie perfecte zaagsneden maken, ideaal voor kleine werkstukken die om precisie vragen. Bovendien kan zowel de vrouw als de man handig overweg gaan met de mini cirkelzaag en je kan er compact mee werken.

mini versie zaagmachine
Heb jij al een mini zaagmachine?

Accessoires

Ook de mini versie van de cirkelzaag komt met zijn accessoires. Denk hierbij aan een laser die de zaagsnede perfect weer geeft zodat je elke klus goed recht kan zagen. Ook de kleine cirkelzaag is verstelbaar, je kan de zaagdiepte instellen en de maximale zaagdiepte is tot 27 mm. De mini versie wordt geleverd met verschillende zaagbladen, meestal een 4 tal of 6 tal. Er zijn zaagbladen ontworpen voor metaal, hout, kunststof, steen en aluminium. Wil je het zaagblad vervangen? Dan kan dat ook bij deze kleine versie van de cirkelzaag heel gemakkelijk door simpelweg de hoofdschroef los te draaien. Heel vaak wordt er bij de mini cirkelzagen ook al stofafzuiging of zaaggeleiding voorzien. De mini zaagmachine is dus perfect te gebruiken net zoals zijn grote versie. Je kan hem momenteel van deze merken terug vinden: Bosch, Makita, Ferm, Powerplus en Batavia.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *