Blog

Voordelen van werken met een rolsteiger

aanschaf van een steiger

Voor het klussen is een rolsteiger een van de handigste hulpmiddelen om gemakkelijk een aantal klussen op hoogte te kunnen uitvoeren. Dit is zowel voor je bouwbedrijf als bij jouw thuis zeer gemakkelijk om in je bezit te hebben. Een goede rolsteiger is namelijk essentieel om efficiƫnt op hoogte te kunnen werken. In dit artikel geven we een aantal voordelen van het werken met een rolsteiger en waarom het verstandig is om een rolsteiger te kopen.

Rolsteiger is makkelijk te verplaatsen

De naam rolsteiger vertelt het natuurlijk al. Een rolsteiger kun je gemakkelijk verplaatsen met behulp van de wielen onderaan de rolsteiger. Moet je bijvoorbeeld thuis de bovenste ramen eens gaan wassen of de gevel schoonmaken? Dan is een rolsteiger ideaal om in je bezit te hebben.

steiger gebruiken
steiger gebruiken

Veilig werken met een rolsteiger

Een rolsteiger biedt je vooral de mogelijkheid om veilig op hoogte te kunnen werken. Door de nieuwe veiligheidsregels is er altijd veiligheid rondom de heupen aanwezig zodat het valgevaar zoveel mogelijk is beperkt. Daarnaast is het werken met een rolsteiger natuurlijk ook vele malen veiliger dan het werken met een ladder waar je telkens je evenwicht moet houden en tegelijkertijd een klus moet uitvoeren op hoogte.

Sneller werken met een rolsteiger

Hoewel het opbouwen van een rolsteiger in eerste instantie wat meer tijd kost dan het gebruiken van een ladder zul je daarna wel sneller kunnen werken. Zo kunnen alle materialen op de rolsteiger blijven en tegelijkertijd worden verplaatst, zodat je niet eerst alles naar beneden moet brengen alvorens deze kan worden verplaatst. Zoals met een ladder wel het geval. Advies is wel altijd om met 2 personen te werken. Dan kan de rolsteiger sneller worden verplaatst en de andere persoon direct verder werken. Daarnaast heb je op een rolsteiger ook veel meer bewegingsruimte om je klus uit te voeren dan wanneer je vanaf een ladder moet werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *