Verbouwingen

Waarom een rolsteiger gebruiken?

kiezen voor een rolsteiger

Wanneer er op hoogte gewerkt moet worden zijn er verschillende hulpmiddelen die je kunt inzetten. Eén daarvan is de rolsteiger. Maar waarom zou je voor een rolsteiger kiezen, en niet voor een andere soort steiger of bijvoorbeeld gewoon een normale ladder? Wij hebben de grootste voordelen van een rolsteiger voor u op een rij gezet!

De veiligheid van een rolsteiger

Wanneer u op hoogte werkt is uw veiligheid uiteraard het belangrijkste. Dit brengt ons meteen bij de eerste reden om voor een rolsteiger te kiezen. Vergeleken met bijvoorbeeld een normale “staande steiger” of een gewone trap is de rolsteiger vele malen veiliger. De stalen buizen aan de achterkant en zijkanten zorgen ervoor dat je niet makkelijk van een rolsteiger af kunt vallen. Tevens is het plateau waar je op staat erg stevig en volledig recht. Doordat er wielen onder de rolsteiger zitten zal de steiger niet makkelijk om kunnen vallen, maar eerder wegrollen. 

De verplaatsbaarheid van een rolsteiger

Een ander erg handig voordeel van een rolsteiger is de verplaatsbaarheid. Wanneer je een rolsteiger hebt opgebouwd en je moet vervolgens een paar meter verderop werken, kan je de steiger makkelijk verplaatsen zonder hem eerst af te moeten breken en weer op te moeten bouwen. Ook kan het platform waar je op staat eenvoudig in hoogte versteld worden.

waarom een rolsteiger

Het gewicht van een rolsteiger

Een voordeel dat aansluit op het vorige punt is het gewicht van rolsteigers. Een rolsteiger ziet er op het eerste gezicht zwaar uit. Rolsteigers zijn echter erg licht doordat ze bijna altijd gemaakt zijn van aluminium. Dit maakt ze overigens niet minder stevig; rolsteigers kunnen tegen een stootje!

De bewegingsvrijheid van een rolsteiger

Wanneer je bijvoorbeeld op een ladder staat heb je weinig bewegingsvrijheid; niet meer dan een meter. Het vierde voordeel van een rolsteiger is dan ook de bewegingsruimte. Door het grote oppervlakte waarop je staat heb je een groot bereik tijdens het werken! Deze ruimte kan tevens gebruikt worden om spullen op te zetten zodat je niet steeds terug naar beneden hoeft.

Klinkt goed zo’n rolsteiger!

Kijkend naar de bovenstaande punten zou het ons niet verbazen dat u interesse heeft gekregen in een rolsteiger. Maar waar haal je zo’n ding? Nou, op rolsteiger-kopen.be dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *