Verbouwingen

Waarvoor gebruik je een lintzaagmachine?

lintzaag

Lintzaagmachines bestaan al heel lang. Vroeger werden deze machines al gebruikt in houtzagerijen, alleen werden deze aangedreven door een waterrad. Dit was sinds de 16e eeuw. Momenteel worden lintzagen aangedreven door een elektromotor, welke ervoor zorgt dat het zaaglint op en neer beweegt. Zo kun je in een hoog tempo diverse materialen zagen. Het zaaglint is in dit geval bevestigd aan twee wielen, welke weer in verbinding staan met de elektromotor.

Waarvoor is een lintzaag nou echt geschikt?

Deze machine is met name geschikt voor het verzagen van plaatmateriaal. Denk hierbij aan MDF-platen, welke niet al te dik zijn. In dit geval beweeg je de plaat tijdens het zagen, zodat je mooie vormen kunt uitzagen. Voor het zagen van scherpe bochten is deze machine dus uitermate geschikt. Dit is dan ook gelijk de reden, waarom veel hobbyklussers voor de figuurzaagmachine kiezen.

Welke lintzaag kopen?

Je hebt de keuze uit diverse lintzagen, welke allemaal weer van elkaar verschillen. Gelukkig zijn de meeste machine niet heel prijzig. Voor 130 euro heb je al wel een lintzaag. Natuurlijk bestaan er ook professionele lintzagen, welke rond de 500 euro kosten. Het is daarom belangrijk om te weten, hoeveel je deze machine gaat gebruiken. Ga je af en toe zagen, dan volstaat een voordelige machine.

lintzaagmachine
Heb jij al een lintzaagmachine?

Welke soorten lintzaagmachines bestaan er?

In principe bestaan er twee soorten, de zaagmachines voor hout en metaal. Het verschil zit hem met name in het vermogen en het type zaaglint. Op een houtlintzaag kun je natuurlijk geen metaal zagen en andersom. In dit geval zijn de metaallintzagen prijziger, omdat deze niet heel veel worden gebruikt.

Welke accessoires aanschaffen?

Er zijn niet heel veel accessoires voor de lintzaagmachine. Zo zou je extra zaaglinten kunnen aanschaffen, voor bijvoorbeeld andere materialen. Daarnaast beschikt niet elke lintzaag over een werstukbegeleider. Dit is een handige accessoire, welke je helpt tijdens het zagen. Dankzij de geleider heb je meer controle, waardoor je nog betere zaagsneden kunt maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *