UitgelichtVeiligheid

Wanneer vervang je de meterkast?

Repareer je elekticiteitsnet als het kapot is
De meest voorkomende onstabiele en gevaarlijke situaties kennen die vervanging van het elektrische paneel vereisen. U moet het elektrische paneel van uw bedrijf, industrie of huis veranderen wanneer er een reëel gevaar bestaat voor kortsluiting, brand, stroomuitval, schokken of explosies en het verbranden van apparatuur. Deze gevaren worden gedetecteerd door preventief elektrisch onderhoud of tijdens een inspectie met het oog op de uitgifte van een elektrisch rapport.
Wanneer valt het aan te raden om de meterkast te vervangen? Sowieso wanneer onderstaande factoren aanwezig zijn:

Symptomen van broosheid

Sommige veel voorkomende symptomen melden dat het niet goed gaat. En dat het tijd is om het elektrische bord te vervangen. Je zult het waarschijnlijk moeten veranderen wanneer:

– Zelfs bij periodiek onderhoud blijft het paneel punten van oververhitting vertonen. De oververhitting van de elektrische panelen wordt gedetecteerd door specifieke apparaten in het onderhoud (warmtebeeldcamera). Het genereert “verbranding”, dat wil zeggen verspilling van energie, waardoor de elektriciteitsrekening stijgt. En kan brand, korte en ernstige elektrische schokken veroorzaken.

– De paneelonderdelen zijn al zeer versleten, met zichtbare tekenen van corrosie, roest en fysieke achteruitgang. Op gecompromitteerde panelen worden sommige onderdelen donkerder door het optreden van kortsluitingen. Schroeven komen los te zitten en verliezen de schroefdraad, waardoor warmte wordt opgewekt. Dit is een groot risico voor de gebruikers van de elektrische installatie en de installatie.

Schade aan je elektriciteitsnet? Repareer het!

Automatisch uitschakelen

– Beveiligingsautomaten schakelen vaak uit. Een schakelkast is een stroomonderbrekerkast. Elke stroomonderbreker beschermt een stroomkring, die de energie naar een bepaald apparaat/stopcontact “neemt” en die een hele verdieping van een gebouw, een ruimte (verlichting of stopcontacten) of een bepaalde machine kan zijn. Wanneer de hoeveelheid energie die wordt verbruikt te hoog is voor de capaciteit van de vermogensschakelaar, schakelt deze automatisch over om kortsluiting, brand en explosies te voorkomen. Om de elektrische circuits beter te verdelen, heeft u een elektrische printplaat met meer stroomonderbrekers nodig.

– Oscillaties en verhoogd energieverbruik. Stroomschommelingen en frequente valpartijen zijn ook symptomen die je nodig hebt om het elektrische bord te vervangen. Stroomschommelingen verminderen de prestaties van machines en kunnen leiden tot verbranding van apparatuur. De machtsdaling kan op haar beurt de activiteiten verlammen, wat enorme financiële verliezen voor industrieën en bedrijven met zich meebrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *