Wat is een spanplafond eigenlijk en wat zijn de voordelen wat dit plafond?

Plafond

Wil jij meer weten over een spanplafond? Komt goed uit! In dit artikel vertellen wij je namelijk alles wat je moet weten over wat een spanplafond is en wat de voordelen zijn van dit type plafond. Er bestaan veel verschillende soorten plafonds, maar heb je weinig tijd en wil je liever niet te veel geld kwijt zijn? Lees dan zeker even verder.

 

Wat is nu precies een spanplafond?

Een spanplafond is een kunststofdoek dat onder een bestaand plafond wordt gespannen. Deze wordt gespannen aan de systeemprofielen. Meer lezen over spanplafonds en waar je spanplafonds kunt kopen? Klik hier.

Plafond woonkamer
Plafond woonkamer

Wat zijn de voordelen van een spanplafond in Nederland?

Ben je benieuwd naar de voordelen van een spanplafond? We vertellen je hier graag wat meer over. Zo werkt een spanplafond isolerend, zijn leidingen en kabels eenvoudig weg te werken en kun je de akoestiek flink verbeteren in je woning.

 

En wat zijn dan eigenlijk de voordelen van zo een span plafond?

Nu we weten wat een spanplafond is en wat je er mee kunt doen, lijkt het ons leuk om eens meer te vertellen over de voordelen die span plafonds met zich mee brengen. We hebben een rijtje gemaakt van 3 belangrijke voordelen van span plafonds ten opzichte van andere plafonds. Ben je benieuwd? Hierbij onze 3 voordelen:

  • Spanplafonds hebben maar weinig onderhoud nodig. Een groot voordeel aan spanplafonds is het feit dat ze uitermate makkelijk te onderhouden zijn. Je kunt namelijk erg snel met een doekje en wat schoonmaakmiddel eventuele vlekken weghalen.
  • Je kunt met spanplafonds eenvoudig beschadigingen verbergen. Is je oude plafond erg beschadigd en versleten? Dan is een spanplafond ideaal. Met een spanplafond hoef je je namelijk geen zorgen te maken over het herstellen van je oude plafond, aangezien het spanplafond erg netjes wordt afgewerkt.
  • Veel variatie mogelijk met spanplafonds. Er zijn tal keuzes mogelijk met betrekking tot spanplafonds. Kies bijvoorbeeld voor wit, beige of grijs als je een kamer een rustige uitstraling wil geven.

 

Ook interessant: akoestische panelen, wat zijn het precies?

Even een leuke tip tussendoor! Wat zijn akoestische panelen nu eigenlijk? Akoestische panelen zijn panelen die geluid absorberen, handig dus! Hierdoor wordt de akoestiek in een ruimte sterk verbetert. Ook zorgen akoestische panelen voor minder galm. Zo kunnen ze geplaatst worden bij bijvoorbeeld kantoren, maar ook woonkamers. Akoestische panelen kunnen gemaakt worden van PU schuim of polyester wol. Geïnteresseerd in akoestische panelen? Bekijk ze hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *