Waterontkalker is ideaal

voordelen waterontkalker

Zoals de naam al doet vermoeden zorgt een waterontkalker dat kalk onttrokken worden aan het water. Dat heeft nogal wat voordelen. Of beter, water met teveel kalk heeft nogal wat nadelige gevolgen.

Huid en haar droger door een grote concentratie kalk in het leidingwater

Je haar voelt droger als je onder de douche vandaan komt, net als je huid. De handdoeken komen heel hard uit de wasmachine, je leidingwater smaakt anders en beslist niet beter. Je apparatuur werkt beduidend minder en gebruikt meer energie en de voegen in de badkamer zijn wit van de kalkaanslag. Het is allemaal het gevolg van teveel kalk in je leidingwater. De waarde hiervan wordt aangegeven in Duitse Hardheid overigens. En die kalk is de grootste oorzaak van genoemde ellende.

Kalk zet zich af op bepaalde onderdelen van je wasmachine en vaatwasser

Kalk zet zich af op onderdelen van je apparaten bijvoorbeeld. Daardoor werken de apparaten minder en zijn ze veel meer energie nodig om hun werk te kunnen doen. Standaard is ons leidingwater voorzien van een hoog gehalte kalk. Is die waarde in Duitse Hardheid aan de hoge kant, dan heeft hard leidingwater zoals men het noemt nogal wat gevolgen voor je dagelijkse reilen en zeilen.

waterontkalker
Waarom een waterontkalker aanschaffen?

De werking van waterontkalker is even simpel als geniaal

Met een waterontkalker doe je wat aan dit probleem. De werking is even simpel als geniaal. Hard leidingwater stroomt de ontkalker binnen. Daar wordt het water geconfronteerd met harsbolletjes. Die zijn als geen ander in staat kalk aan water te onttrekken. Daardoor stroomt het water veel zachter de ontkalker uit. Het mooie aan de waterontkalker is dat je meteen na het plaatsen al effect merkt.

Deeltjes hars maken het leidingwater zachter

Er zijn ook waterontkalkers die met een soort van magneet werken en zo van hard leidingwater were zacht leidingwater maken. De plaatsing van de ontharder zorgt er zelfs voor dat kalk dat zich al afgezet heeft op de onderdelen van de wasmachine en de vaatwasser ook langzaam weggenomen wordt. De waterontkalker doet na de plaatsing zelf zijn werk. Je moet alleen zorgen dat er voldoende zout aanwezig is. De ontkalker moet na verloop van tijd gedegenereerd worden. De deeltjes hars raken namelijk verzadigd en met zout water los je dat probleem weer op.

Badkamer verlost van kalkaanslag

Als je kiest voor een waterontkalker dan blijft je badkamer verlost van kalkaanslag. Je was komt zachter uit de wasmachine en je verdient al snel een deel van de investering terug. Dit vanwege het feit dat de apparaten in je woning met een ontkalker beduidend minder energie gebruiken. Daardoor gaat de energienota structureel naar beneden. 

Zeep en shampoo komt uiteindelijk in het milieu terecht

Heel erg verstandig dus om om ook voor een ontkalker te kiezen. Het is ook nog eens goed voor het milieu namelijk. Als sprake is van hard leidingwater, dan gebruik je namelijk meer zeepproducten en shampoo en dat komt uiteindelijk allemaal in ons milieu terecht. Met zacht water is dat anders en beperk je het gebruik van deze producten. En dat is goed voor het milieu dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *