Verbouwingen

Wilt u een nieuw dak voor uw woning of pand?

nieuw dak

Wilt u een nieuw dak voor uw woning of pand? Dan kunt u natuurlijk kiezen voor hetzelfde materiaal als dat u er nu op heeft zitten. Maar u kunt ook verder kijken. Denk bijvoorbeeld aan zetwerk op maat. Hierbij heeft u ruime keuze aan materiaal want kiest u dan voor Maatwerk zink, lood, aluminium op maat of plastisol? Deze materialen kunnen worden aangepast zodat deze precies op uw dak passen. Hier komt ook de term ‘zetwerk op maat’ vandaan.

 

Wat houdt zetwerk op maat in?

Zetten is een techniek die tegenwoordig heel veel wordt toegepast. Doordat de materialen te bewerken zijn in verschillende vormen kunnen ze in elke gewenste vorm worden gemaakt. Wanneer u kiest voor zetwerk op maat heeft u veel keuze op het gebied van afwerking, materiaal, kleur, formaat en dikte. Het grote voordeel van zetwerk op maat is dat het niet gelast hoeft te worden. Dit scheelt veel tijd en is de afwerking netter dan bij lassen. Door al deze elementen zal uw dak precies worden als gewenst.

afwerking dak
Wilt u een nieuw dak voor uw woning?

Toepassing van zinken zetwerk.

Zetwerk op maat is bij de meeste mensen nog niet zo bekend. Maar het wordt tegenwoordig veel gebruikt voor de afwerking van uw dak. Dit is vooral voor platte of licht hellende daken. Zink is onderhoudsvriendelijk en gaat heel lang mee. En het is een milieuvriendelijk materiaal gezien het recyclebaar is. Zink heeft vele bewerkingsmogelijkheden en kan ook in bijvoorbeeld ronde bogen worden gemaakt.

 

Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat.

Deze twee materialen hebben veel gemeen. Echter zitten er wel verschillen tussen deze twee materialen. Aluminium kunt u gerust op uw dak plaatsen wanneer u hier ook andere materialen op heeft liggen. Bij zink gaat dit niet gezien zink niet samen gaat met andere materialen. Het grootste verschil tussen de twee materialen is wanneer deze van toepassing zijn voor dakgoten. Zink kan op termijn worden aangetast door corrosie. Aluminium is corrosiebestending. Wanneer corrosie ontstaat brengt grote veiligheidsrisico’s met zich mee. Denk hierbij aan falen van dragen constructies en hoge kosten.

 

Heeft u nog vragen of wilt u advies?

Het is begrijpelijk dat u niet weet welk materiaal voor uw pand het meest geschikt is. Een nieuw dak plaatsen gebeurd natuurlijk ook niet jaarlijks. Wanneer u vragen heeft of advies wil over materialen kunt u het best langsgaan bij een dakgroothandel. Hier kan een vakman met u meekijken naar uw pand en wat voor materiaal hier voor geschikt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *