BlogInterieur

Zelf je badkamer tegelen met deze tips

Zelf badkamer tegelen

Zelf de badkamer tegelen vinden veel mensen een spannend karwei. Het is dan ook geen verrassing dat het vaak wordt uitbesteed. Immers, bij elke verbouwing van de badkamer is het betegelen van vloer en wanden een onmisbaar onderdeel. Toch is het zelf tegelen van de badkamer absoluut geen onmogelijke opgave, als je je maar aan de noodzakelijke stappen houdt.

Waar moet je vooraf aan denken?

Als eerste moet je uiteraard bedenken wat voor soort tegels je in je badkamer wilt toepassen. Het belangrijkste is dat het goed past in het ontwerp van de badkamer, maar het is ook handig dat je een tegel kiest die redelijk goed verwerkbaar is voor de doe-het-zelver. Denk hierbij met name aan formaat en snijbaarheid van de tegel. Als je de tegels hebt uitgekozen reken je uit hoeveel je nodig hebt. Het is handig om hierbij vast een schets te maken met daarin de aantallen tegels. Als je dit hebt bepaald kun je de tegels, bijhorende voeg en overige gereedschappen aanschaffen of lenen.

Badkamer zellf tegelen
Met deze tips is het zelf tegelen van je badkamer een fluitje van een cent.

Hoe ga je vervolgens te werk bij het tegelen?

Voordat je begint moet je goed controleren of de ondergrond geschikt is om te kunnen beginnen met tegelen. Het is vooral belangrijk dat de ondergrond vlak, schoon en stevig genoeg is. Je kunt niet goed tegelen op een ondergrond van poreus pleisterwerk of op een betonwand zonder voorstrijk. Voordat je begint is het verstandig om de eerste rij tegels met een waterpas op de wand af te tekenen. De lijm smeer je op de wand met een lijmkam, hierna kun je de tegels tegen de wand drukken. Let hierbij goed op dat ze op de goede plek en recht zitten. Voegkruisjes helpen je hierbij. Na de eerste rij plaats je rij na rij tegels totdat je het gehele oppervlakte bedekt hebt. Hierna voeg je het tegelwerk af en verwijder je overtollig voeg met een natte spons. Om het werk af te maken kit je naden af en maak je het geheel nog een laatste keer goed schoon. Zelf badkamer tegelen wordt zo een fluitje van een cent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *