Zo geef jij je interieur een nieuw leven

Zo geef jij je interieur een nieuw leven

Heb je het gevoel dat je interieur wat ouderwets oogt? Geen paniek. Er bestaan namelijk allerhande technieken om je huis nieuw leven in te blazen. Lees hieronder verder om te ontdekken hoe je jouw interieur kan moderniseren.

Neutrale kleuren

Wanneer je een modern huis binnenstapt, heb je vaak het gevoel dat het er binnen groot en open is. Je kunt dit effect bekomen door lichte, neutrale kleuren te gebruiken. Als de muren bijvoorbeeld in het wit worden geschilderd, dan weerkaatsen die het licht in de woning waardoor het lijkt alsof er enorm veel lichtinval is. Dit is dan ook de reden waarom het interieur er zo open uitziet. Je hoeft natuurlijk niet per se wit te gebruiken. Lichte kleuren die wat zachter ogen dan effen wit, zijn beige, lichtgrijs en lichtbruin. Bovendien kun je ze ook door elkaar gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld alle muren in het wit en één in het grijs schilderen. Op die manier creëer je wat contrast én blijft het nog modern.

Een interieur zegt veel over je levensstijl

Grote ramen

Een andere manier om je interieur die open ruimte te geven, is door grote ramen te plaatsen. Dit is minder eenvoudig dan het schilderen van de muren, maar ze geven die extra lichtinval aan het interieur. Kleine ramen zijn passé en bovendien houden ze al het natuurlijk zonlicht tegen. Beslis je om grote ramen te plaatsen én je muren een licht kleurtje te geven, dan is de lichtinval in je woning optimaal. Door deze technieken toe te passen, is je interieur al bijna volledig gemoderniseerd. Het enige wat je eventueel nog kan aanpassen, zijn de meubels.

Strakke meubels

Onze laatste techniek is het gebruik van strakke meubels. Hiermee bedoelen we meubels die opnieuw die neutrale kleuren hebben, maar die er ook simpel uitzien. Je kunt dus best meubels vermijden die extra versiering hebben, zoals franjes of ingekerfd hout. Donkergrijze of beige meubels, het maakt niet uit. Zolang ze maar strak en simpel blijven. Zó wordt je interieur in een nieuw, modern jasje gestoken.

 Naar boven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *